Tre ting du bør anskaffe dig, når dit barn skal starte i børnehaveklasse

Skal din lille dreng eller pige til at starte i børnehaveklasse? Det er en stor milepæl og dit barn er sikkert både spændt og lidt nervøs for det nye eventyr, der venter forude. Spænding og nervøsitet er helt forståelige følelser, og som forældre er det ens ansvar at hjælpe dem med at få den bedst mulige overgang fra børnehavebarn til skolebarn. Der er mange måder hvorpå man kan hjælpe sit barn med at finde sig til rette i denne nye rolle som skolebarn, og der er ikke nogen metode som er mere rigtig end andre. Det er helt op til den enkelte forældre, hvordan man ønsker at tackle det. Men der er samtidig også mange nye ting, man som forælder pludselig, skal forholde sig til, såsom hvilken skoletaske man skal købe. Synes du også det er svært at danne et overblik over, hvilke ting du skal have købt til dit barn i forbindelse med skolestart, kan du læse med her, hvor vi nævner tre ting du bør anskaffe dig. Nogle ting er nødvendige til brug i skolen, mens andre er rare at have derhjemme og som opfordrer til leg og læring. 

Verdenskort plakat til børneværelset

Den første ting vi synes alle forældre bør anskaffe sig til deres skolebarns værelse, er en smart verdenskort plakat. Når man starter i skole, kommer man blandt andet til at lære om Danmarks geografi, samt resten af verdenslandenes geografiske placering. Derfor passer en verdenskort plakat også helt perfekt ind på børneværelset. Den børnevenlige verdenskort plakat består af en masse fine illustrationer af de forskellige landes dyr og kendetegn, såsom operahuset i Sydney, Australien. Ikke nok med at en verdenskort plakat er enorm lærerig om landendes geografi og hvilke dyr og bygninger man kan finde i de enkelte lande, så er den også flot og moderne at kigge på. Sådan en plakat vil tage sig godt ud på alle børneværelser. 

Penalhus, drikkedunk og madkasse

Måske har du allerede tænkt på, at der skal købes en ny og smart skoletaske, men har du husket også at købe penalhus, drikkedunk og madkasse? Alle disse ting er nemlig fast inventar i skoletasken fremover, og derfor skal de helt sikkert være på listen over ting man skal have anskaffet sig.
Gør evt. indkøbet af disse ting til en tur sammen med dit barn, hvor han/hun får lov at have indflydelse på hvad der bliver købt. Det er også en måde at forberede dit barn på, at den snart står på 0. klasse, og at det nok hele nok skal blive spændende og sjovt. 

Kalender til at holde styr på alle planerne

Når dit barn starter i skole, vil du hurtigt opdage, at det er noget helt andet end børnehaven. Skolebørn har lektier for, går i SFO, og har generelt bare mange ting, der skal holdes styr på. Og som forælder er det dit ansvar at hjælpe dit barn med at holde styr på alle disse ting. Netop derfor er det en rigtig god idé at anskaffe sig en fysisk kalender, så det er nemmere at danne sig et overblik.