Køb en Damecykel Hvis du har Problemer med Skuldrene

I dagens Danmark behøver man absolut ikke at være en dame, for at købe en damecykel. Ligestillingsdebatten har kørt i årevis, og resultat er klart: mange af de forskelle vi tilskriver kønnene, er reelt bare produkter af opdragelse og sociale forventninger. Det der gør en damecykel forskellige fra andre cykler er, at den er mere praktisk når man går med kjole eller nederdel. Indstigningshøjden på en damecykel er nemlig betydeligt lavere, end den er på en herrecykel. Mænd kan selvfølgeligt også gå med nederdel, eller have behov for lavere indstigning. Det hører sig bare sjældenhederne til, og derfor giver navnet ”damecykel” måske okay mening. Der kan dog godt være andre grunde til, at vælge en damecykel.

Folk med skulderproblemer har ofte svært ved at cykle. De muskler der benyttes mens man cykler, og særligt den typiske foroverbøjede sidestilling, kan nemlig belaste skuldrene rigtigt meget. Det kan altså hurtigt blive en smertefuld oplevelse for mennesker i den kategori, at cykle på en herrecykel.

Det viser sig, at den såkaldte ”damecykel” faktisk er langt bedre for skuldrene. Man sidder nemlig mere oprejst på sådan en cykel, og det gør at man spænder mindre i nakke og skuldre. Her er det altså ikke indstigningen der (nødvendigvis) gør forskellen: det er i stedet den måde, som sædet og cyklens øvrige design lægger op til, at man sidder på cyklen. En damecykel kan altså være god for både mænd og kvinder, der har problemer med smerte i nakken eller skuldrene.

Nogle mænd er skeptiske overfor tanken om, at køre på en damecykel. Det er primært navnet der afskrækker dem. Det kan godt virke truende for ens maskulinitet at køre rundt på noget, der er designet til kvinder. Men hvorfor egentligt det? Nu om dage ved vi jo godt, at det ene køn ikke er bedre end det andet. En kvinde er ikke mindre værd end en mand, og en damecykel er ikke en ringere cykel, end en herrecykel. Hvis en damecykel passer bedre til en mands behov, så er det da kun rationelt at vælge en damecykel. Man behøver heller ikke at være bange for, hvad andre tænker. Der er nemlig ikke rigtigt nogen der bekymrer sig om, hvad for en cykel dy cykler på. Det er udelukkende inde i dit eget hoved, at det kan være ”pinligt” at køre rundt på en damecykel. Alle andre er komplet ligeglade. Det bør du derfor også være! Vælg den cykel der virker bedst for dig, og brug den så med stolthed og selvsikkerhed.

Hvis du har problemer med skuldrene, så giv en damecykel en prøvetur. Det kan meget let vise sig, at du kan slappe bedre af i skuldrene på den. Hvis det er tilfældet, så glem alt om navnet på cyklen: det har ingen betydning.