Skab Mere Fælles Hygge i Hjemmet med Puslespil

Mange gange sætter man ikke pris på sin familie, før man står i en situation, hvor man savner den. Det er jo som så meget andet: vi har det med at tage ting i vores liv for givet. Vi vokser op med vores familie omkring os, og oplever ikke rigtigt, at være væk fra dem. Det betyder at vi stirrer os blinde på alle de positive aspekter ved, at have et tæt forhold til vores familie. Vi tager det som en selvfølge at de er der, og kan altså let glemme, at værdsætte det ordentligt. Det er først når et eller andet gør, at vi separeres fra vores familie, at det går op for os hvor værdifuld den er.

Det er derfor vigtigt, at vi virkeligt kommer hinanden ved, når vi har muligheden. Selvom du måske har svært ved at forestille dig, hvor meget du vil komme til at savne din familie i fremtiden, så kan du stadig tage handling nu. Du er bare nødt til at tro på mig, når jeg siger, at du vil komme til at savne din familie mere end du tror. Hvis du ikke tror på mig, så spørg enhver person der er flyttet væk fra sine forældre, eller enhver forælder der har haft børn der er flyttet ud. De vil alle kunne fortælle dig, hvor stort et tomrum der pludseligt er i deres liv. De færreste har nogen som helst anelse om, hvor meget de rent faktisk værdsætter deres familie, før de har oplevet at miste den. Så læg nu endelig kræfterne i for, at få mest muligt ud af den tid, hvor I har hinanden.

Desværre finder mange det i dag svært, at lægge telefonen fra sig. Det betyder, at der er en form for afstand imellem os, selvom vi reelt er fysisk tilstede i samme rum. Den store udfordring med mobiltelefoner er, at man ofte slet ikke lægger mærke til, at man glider fra hinanden. Det virker så naturligt at fylde kedsomhed eller tomrum med, at finde telefonen frem og åbne en app. Vi tænker ikke engang over det længere. Men det er ofte kedsomheden eller tomrummet der motiverer os til, at engagere os socialt. Når telefonen udfylder tomrummet i stedet, så undlader vi alt for ofte, at komme hinanden ved.

Man kan ikke bare forbyde telefonerne: man er nødt til at erstatte dem med noget andet. Her er puslespil et oplagt alternativ. Hvis du forbyder telefonen i hjemmet, så vil det bare føles som en straf. Kedsomheden vil stadig melde sig, og nu vil barnets tidsfordriv i stedet gå på, at surmule over at du har taget telefonen fra dem. Det er derfor altid bedre, at introducere et alternativ til telefonen. Ved altid at have puslespil klar, er det nemt og naturligt, at lægge puslebrikker i stedet for at kigge på telefonen. Da det er langt lettere at gøre puslespil til en social aktivitet, så er det faktisk noget, der skabere mere fælles hygge i hjemmet.