Vin og mad med vennerne – Læs de gode tips her!

Skal du snart være vært for en dejlig aften med vennerne? Måske, har du bestemt dig for, at det skal være en fortryllende aften, hvor der er fokus på både gastronomi og god vin? Hvis dette er din plan, har du så helt tjek på, hvad maden skal bestå af, samt hvilke vine, der passer dertil? Du kan eksempelvis imponere dine gæster med unikke smagsoplevelser, som du nøje har udvalgt.

Nebbiolo – Italiensk vin

Det er ikke lige meget, hvilken vin man serverer til maden. I hvert fald ikke, hvis man går op i vine generelt. Nebbiolo er en druesort fra Italien, hvor man kender vinene fra Barbaresco og Barolo fra. Nebbiolo vine, passer rigtigt godt til eksempelvis rødt kød. Så påtænker du at servere et godt stykke kød til hovedretten, så bør du tænke Nebbiolo- vine ind her.

Vinen der passer til mange retter

Nebbiolo-druesorten egner sig faktisk rigtigt godt til mange forskellige retter. Hvis ikke lige rødt kød, er i dine tanker i forhold til, hvad du skal servere, så er der mange andre lækre retter, den passer til. For eksempel kan du servere lam eller vildt. Du kan også lave retter med kylling eller trøffel, hvor Nebbiolo matcher.

 

Nebbiolo til ostebordet

Som dessert, velkomst-tapas eller bare hovedret, er et oste eller tapasbord altid en god idé. Der er noget helt særligt over denne type fingermad, som typisk altid er en succes. Den lækre vin kan passe helt perfekt til lækre oste for eksempel.

Imponer vennerne

Selvom du måske ikke selv mener, at du er den bedste kok, så betyder det noget, når du har valgt at stå i køkkenet, og brugt din tid og energi på at lave mad. Og der er altså meget, man kan lære. Du kan jo vælge nogle retter, som er nemmere end andre, og så gøre dig umage. Hvis du så ovenikøbet har viden omkring vinen, du serverer til maden, så kan du jo videreformidle denne til dine gæster. Man behøver nemlig ikke altid tage på en fin restaurant, man kan jo gøre oplevelsen derhjemme helt unik i forbindelse med en lækker middag.