Guide: Sådan finder du den perfekte regnfrakke

Et must i enhver kvindes garderobe, er uden tvivl en regnfrakke, der både er praktisk, funktionel og æstetisk stilfuld til de regnfulde efterårsdage. Udvalget er stort, og vi har derfor samlet en guide til at finde den perfekte regnfrakke, så du stilfuldt kan gå de våde efterårs og vintermåneder i møde.

Vi kan vidst ikke komme udenom at Danmark er et af de lande, hvor der årligt falder mest nedbør, og hvor antallet af regnfulde dage, overskygger de solrige. En regnfrakke til dame er derfor et uundværligt item i enhver kvindes garderobe, så alle anledninger og lejligheder kan gå praktisk til værks. 

Lang / kort regnfrakke

Der findes mange modeller af forskellige smarte regnfrakker, men oftest skelner man mellem den lange eller den korte. Den lange er yderst praktisk i alle henseender da den tildækker store dele af kroppen, hvorved både overdel og underdel holdes tørt. 

En kort regnfrakke er chik, og kan tilføje ekstra diversitet til dit outfit. Hvilken man vælger er alt afhængig af smag og behov. Man bør derfor gøre op med sig selv, hvad man finder mest anvendeligt. Går man meget lange ture, eller befinder sig klatrende blandt høje bjerge, kan det være praktisk med en kort regnfrakke, der skaber mere frirum til bevægelse.

Kvalitet, komfort og detaljer

Materialevalget og kvaliteten af regnfrakker varierer meget fra producent til producent. Visse er særligt egnet til outdoor i åndbart materiale, der kan modstå selv de tungeste regnskyl. Andre er lavet i et mere letvægtsmateriale med fokus på detaljer, hvor kroppens figur og det æstetiske er i fokus. 

Udover at være funktionel og praktisk, er en regnfrakke også veloplagt i almindelige hverdagssammenhænge til udendørsbrug. Grundet det store farve og materialevalg, kan man let finde en regnfrakke der bærer præg af høj kvalitet, elegance samt funktionalitet, og således gør den anvendelig også til finere brug.

Prisniveau

Prisniveauet for de forskellige regnfrakker spænder bredt og du kan finde en regnfrakke fra alt mellem 300 kr. Og op efter. Oftest hænger kvalitet sammen med prisen, og det er derfor væsentligt at gøre op med sig selv, hvor mange penge man er villig til at investere i en langtidsholdbar regnfrakke.