De fleste af os vil gerne have et smukt hjem, med pæne møbler og service, der ikke bare kommer fra det nærmeste supermarked. Design er et plusord, både når det gælder møbler og spisestel, det er der bred enighed om, blandt dem, der elsker deres hjem, og gerne vil have det til at tage sig pænt ud. En tallerken er ikke bare en tallerken, den må gerne have en smuk form og være pænt dekoreret. Her er dansk design noget af det ypperste og smukkeste.
Der er historisk tradition for tårnhøjt designniveau i de fantastiske stel fra Royal Copenhagen. Det er en fryd at se på de fine kopper og kander og små og store tallerkener fra Royal Copenhagen. Her har designere arbejdet igennem med at skabe de helt rigtige former, og porcelænsmalerne har udført de ufatteligt smukke dekorationer i hånden. Hos Royal Copenhagen er der gået grundigt til værks med hvert eneste stykke porcelæn.
Historisk tradition
Vi skal helt tilbage til 1775 for at finde begyndelsen på dette eventyr. Foretagendet blev stiftet af selveste dronning Julianne Marie, der også havde en stor finger med i spillet, da det legendariske logo blev designet. De tre bølger i logoet for Royal Copenhagen symboliserer Danmarks tre have, Storebælt, Lillebælt og Øresund.
Og siden begyndelsen har Royal Copenhagen leveret porcelæn til det danske kongehus. Det er blevet til mange stykker porcelæn i årenes løb, og mange forskellige designs. Men altid lige betagende smukt og samtidigt meget dansk. Porcelænet fra Royal Copenhagen er blevet et yndet samlerobjekt for rigtigt mange danskere. Også i udlandet samles der på livet løs, for brandet er et internationalt kendt samlerobjekt.
En daglig glæde
Det er en fornøjelse at holde på en kop fra Royal Copenhagen. Den er smuk og den ligger godt i hånden. Og det håndlavede skinner altid igennem, også selvom der ikke kan påvises den mindste fejl. Man mærker, at der ligger hænders arbejde gemt i denne kop, tallerken eller kande, der kommer fra hele Danmarks allerfineste porcelænsfabrikker. Du kan finde dit favoritstel fra Royal Copenhagen hos Johannes Fog.