Intet er Mere Afslappende end en Gåtur

De fleste mennesker lever i dag et liv, med en rimeligt stressende hverdag. Det er et meget naturligt produkt af, at vores jobs i stigende grad kræver, at vi er kreative problemløsere. Vores hjerner er altså konstant aktiverede, og forsøger at komme op med smarte løsninger på de udfordringer vi har på arbejdspladsen. Det er svært at slå hjernen fra, når man har fri, så selv i fritiden har vi det med at stresse over jobbets opgaver. Det var ikke et problem for de fleste mennesker før i tiden. Dengang var størstedelen af alle jobs nogle, der primært var fysisk krævende. Måske samlede man ting ved et samlebånd, eller slæbte tunge ting frem og tilbage. Det var selvfølgeligt også hårdt, men det var ikke noget, der krævede den store mentale indsats. Det var samtidig jobs, som det var lette at lægge fra sig, når det ringede til fyraften. Når arbejdsdagen var overstået kunne man altså slappe helt af. Ingen brød hjernen med, hvordan de skulle arbejde ved samlebåndet den næste dag: det var ikke nødvendigt. Men i dag sniger arbejdet sig ind i vores fritid, og det er problematisk.

Alle snakker om, at man skal bringe balance ind i livet. Men det er svært, når man ikke selv kan styre sin tid. Du er nødt til at arbejde 8 timer alle hverdage: hvis du forsøger at arbejde mindre, så bliver du nok fyret. En fyreseddel ville selvfølgeligt give dig massevis af fritid, men nu har du pludseligt ikke penge til mad og husleje. I praksis kan vi altså ikke skabe en balance, ved at skære ned på arbejdstimerne.

Løsningen skal altså findes i, at bruge sin fritid på aktiviteter, der er så afslappende som muligt. Du kan ikke få mere fritid, men måske du kan optimere på, hvor meget du slapper af i den fritid du allerede har. Det er ikke raketvidenskab at en weekend med intens rengøring, indkøb og skænderier ikke er nær så afslappende, som en weekend brugt foran fjernsynet. Men hvad er egentligt den mest afslappende aktivitet, som du kan give dig i kast med, når du har fri?

Intet er mere afslappende for mig, end en god lang gåtur. Pak din rygsæk med mad og andre fornødenheder, og drag så ud i skoven. Der er et eller andet magisk ved at gå en lang tur. Man kommer ind i en eller anden form for rytme, og det hjælper ligesom hjernen med at falde til ro. Man er omgivet af smuk natur, og trækker vejret i den friske luft. Jeg kan gå rundt i flere timer på den måde, og ikke føle mig udmattet overhovedet. Om aftenen er benene tunge, men mit hoved føles lettere end nogensinde før.