Skal du Købe Korte eller Lange Gummistøvler?

Når man bor i Danmark har man med sikkerhed brug for gummistøvler. Det danske vejr er nemlig regnfuldt og ganske uforudsigeligt. Nogle gange regner det i flere dage, og der ligger dybe vandpytter på hvert gadehjørne. Den eneste måde man kan komme rundt udenfor, uden at få våde fødder, er altså med et par gummistøvler. Hvis det kun regner en lille smule, så kan man typisk godt nøjes med sko, der er imprægnerede. Gore-tex gør et okay stykke arbejde med, at holde vand ude. Men når det virkeligt regner, så er sådan et vandafvisende lag ganske enkelt ikke nok. Her er det kun et par rigtige gummistøvler, der virker. Gummistøvler er nemlig helt og aldeles vandtætte, og ens fødder bliver derfor holdt dejligt tørre.

Desværre er det ikke alle gummistøvler der er specielt moderigtige. De færreste tager gummistøvler på, medmindre det er absolut nødvendigt. Det betyder i praksis, at gummistøvler udelukkende bliver betragtet som praktisk fodtøj. Man vælger sine gummistøvler ud fra, hvor effektive de er til, at holde vandet ude. Der er altså ingen der køber et par flotte gummistøvler, der ikke er vandtætte. Fokus ligger derfor på gummistøvlernes funktionalitet, og det betyder, at designet ofte ikke bliver prioriteret. Det er dog noget der har ændret sig på det sidste. Særligt danske designere har meldt sig på banen med moderigtige gummistøvler. Det ses tydeligt i den voksende popularitet af korte gummistøvler. De egner sig til dage med småregn, og de er rigtigt flotte at se på.

Korte gummistøvler er mere stilede, men er de altid det rette valg? Nej, når regnen er rigtig intens, så kommer de korte gummistøvler til kort. Det er svært at vurdere hvor dyb en vandpyt er, og man kan ikke altid undgå, at træde ned i en. Her har man altså brug for lange gummistøvler.

Heldigvis er det ikke kun korte gummistøvler, at de danske designere har formået at lave moderigtige. De har også kastet sig over de klassiske lange gummistøvler, og givet dem en moderigtig overhaling. Du kan altså godt få lange gummistøvler i dag, der er rigtigt flotte at se på.

Hvis du har mulighed for det, så er det optimale helt sikkert, at have både korte og lange gummistøvler. De korte gummistøvler ser klart bedst ud, når der er tale om småregn. På de meget våde dage er et par lange gummistøvler dog en absolut nødvendighed. Er du af en eller anden grund nødt til at begrænse dig til et enkelt par gummistøvler, så bør du købe den lange af slagsen. Det er nemlig kun de lange gummistøvler der kan holde dine fødder tørre i alt slags vejr. Det er derfor ganske dejligt, at man godt kan få moderne lange gummistøvler i dag.