Sådan Sparer du Tid og Spiser Sundere Mad

Der er mange ting her i livet, vi godt kunne tænke os, at gøre bedre. Mange af os kunne måske godt trænge til at tabe et kilo eller to, eller ville nyde godt af, at dyrke noget mere motion i hverdagen. Stort set alle har en dårlig vane eller tre, som de inderst inde godt ved, ville være værd at droppe. Vi mennesker er ikke perfekte, og det er helt okay. Problemet ligger i, at vi godt kan se disse problemer, men mange gange ikke får gjort noget ved det.

Udfordringen er ofte, at vi ikke har ressourcerne til at føre tingene ud i livet. Vi ved godt, at vi burde spise mindre fastfood. Men når man har knoklet hele dagen på arbejdet, og er træt og udkørt, så virker en pizza altså langt mere fristende, end at skulle handle ind og bruge flere timer på at slide i køkkenet. Vi ved godt, at vi burde spise færre søde sager. Men når ens kollega har bagt kage fordi det er hendes fødselsdag, så er det virkeligt svært at være den eneste, der siger nej tak. Vi ved godt, at vi ville have det meget bedre, hvis vi brugte en time hver dag i fitness-centeret. Men det koster både tid og penge at tage i fitness-center, og det er altså ressourcer, vi i forvejen ikke føler vi har nok af.

Når det kommer til sund kost, er det ofte tiden der mangler. Danske lønninger er nogen af de højeste i verden, og sund mad er faktisk overraskende billigt. Vi kan altså godt finde pengene til, at købe sunde og nærende ingredienser. Problemet ligger i, at det typisk tager ret lang tid, at tilberede den sunde mad. Specielt hvis man gerne vil have den sunde mad til at smage godt! Man kan selvfølgeligt godt skovle en gulerod og et hårdkogt æg i munden, men det er altså ikke det mest inspirerende måltid i verden.

Der er heldigvis en måde, hvor du kan spare tid samtidig med, at du spiser sundere mad. Tricket er, at forberede alt din mad på en enkelt dag. De fleste vælger at gøre dette om søndagen. Du tager hen i supermarkedet, og køber alle de ingredienser du har brug for, for at lave mad til hele ugen. Så går du hjem i køkkenet, og begynder at snitte og koge alt hvad der skal laves. Målet er, at lave mad til alle ugens dage. På den måde skal du bare finde maden frem fra køleskabet, og smide den i mikrobølgeovnen, når det er tid til at spise! Det er hurtigere, og betydeligt sundere, end at bestille en pizza.

Det kan være en udfordring at finde plads til så meget mad. Her kan vi dog lære noget af industrien. Det er nemlig med god grund, at vakuumpakker til industri er blevet så almindeligt. Det er en af de mest effektive måder, at få mad til at fylde så lidt som muligt på. Ved at fjerne al luften sikrer man samtidig, at maden holder sig frisk i længere tid. Nu om dage kan man sagtens få en lille vakuumpakker til det private køkken, og den tjener nøjagtigt samme formål!